Η
Exapro αποτελεί μια αξιόπιστη αγορά για μεταχειρισμένα βιομηχανικά μηχανήματα, προσφέροντας στους επαγγελματίες μια επιλεγμένη επιλογή μηχανών σοκολάτας που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες παραγωγής. Από την παραδοσιακή διαδικασία από κόκκους σε ράβδο μέχρι τη μαζική παραγωγή σοκολάτας, αυτές οι μηχανές προέρχονται από φημισμένους κατασκευαστές όπως οι Bühler, NETZSCH και Selmi, διασφαλίζοντας άψογη ποιότητα και απόδοση.
Η τιμολόγηση είναι διαφανής και ανταγωνιστική, με μηχανήματα διαθέσιμα από &ευρώ;11.000, που ταιριάζουν σε εκκολαπτόμενες σοκολάτες, έως προηγμένες μονάδες στα €45.000, προσαρμοσμένα για παραγωγούς μεγάλης κλίμακας . Αυτό που ξεχωρίζει την Exapro είναι η δέσμευσή της για ποιότητα, διασφαλίζοντας ότι κάθε μηχανή, ανεξάρτητα από την τιμή της, πληροί τα αυστηρά βιομηχανικά πρότυπα.
Είτε είστε τεχνίτης που φτιάχνει γκουρμέ σοκολάτες είτε μεγάλος κατασκευαστής που στοχεύει στην παραγωγή υψηλού όγκου, η τεράστια γκάμα της Exapro προσφέρει τέλεια ταίριασμα. Οι μηχανές που προσφέρονται εξασφαλίζουν συνέπεια, ακρίβεια και επεκτασιμότητα, μετατρέποντας την περίπλοκη τέχνη της παρασκευής σοκολάτας σε μια απρόσκοπτη διαδικασία. Με το Exapro, οι σοκολατοποιοί δεν επενδύουν μόνο σε μηχανήματα αλλά και στην αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την υπόσχεση υπέροχων προϊόντων σοκολάτας για τους καταναλωτές.
Ανακαλύψτε τον κόσμο των μηχανημάτων σοκολάτας στο Exapro, όπου η καινοτομία συναντά την παράδοση, όλα επιδιώκοντας την τελειότητα της σοκολάτας.
Εμφάνιση 1 - 20 από 192
Ετος: 2021
Μύλος σφαιρών 1500l για την παραγωγή σοκολάτας και ζαχαρωδών προϊόντων - Χωρητικότητα δεξαμενής εργασίας: 1500 l. - Δυνατότητα άλεσης του τελικού προϊόντος σε λιγότερο από 20μm - Ονομαστική ισχύς: 34 KW - Ταχύτητα: max 100rpm. - Βάρος: 3100 kg. - Εξωτερικές διαστάσεις: 1300mm. Βάθος - 1300mm Ύψος - 4200mm. Δυνατότητα προγραμματισμού σε υπολογιστή με οθόνη αφής (γυαλί με σκληρό γυαλί, …Ετος: 2022
Πλάτος ζώνης | 2000 mm |
---|
Σύστημα ψύξης | Ναί |
---|
Ετος: ~ 2018
ΓΡΑΜΜΉ ΧΎΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΓΕΊΣ ΜΠΆΡΕΣ (ΜΕ Ή ΧΩΡΊΣ ΚΌΚΚΟΥΣ) ΚΑΙ ΚΕΛΎΦΗ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ: 1. Μεταφορέας τροφοδοσίας για καλούπια (2018) 2. Μηχανή σκλήρυνσης Sollich 200FD (1985) (νέο σύστημα ψύξης και ηλεκτρικό σύστημα (2018), πλήρης αναθεώρηση (2018)) 3. Δεξαμενές τήξης (2 x 1800 kg) (2018) 4. Αντλία σοκολάτας 5. Αποθέτης Knobel CCM-9 για σοκολάτα ή γέμιση (1996) 6. Αναδευτήρας για σοκολάτα σε χοάνη …Ετος: 2020
Σύστημα ψύξης | Ναί |
---|
Ετος: 2010
Μηχανή επικάλυψης σοκολάτας Μονάδα δοσομέτρησης, επικάλυψη σοκολάτας - Μηχανή επικάλυψης σοκολάτας CONFITECH - δοχείο για σοκολάτα - αντλία για σοκολάτα - σύνολο σωληνώσεων για την τροφοδοσία της σοκολάτας - αντλία για σοκολάτα - βελτιωτικό Πλάτος ιμάντα 1540mm Πλάτος εργασίας 1480mmΕτος: 2020
Συνεχής μηχανή σκλήρυνσης PROXIMA 25KG 380v 50hz 3φασική εξοπλισμένο με θερμαινόμενο δονητικό τραπέζι, νυχτερινό κύκλο, ηλεκτρονική συσκευή δοσομέτρησης με πεντάλ, χρονοδιακόπτη και επαναλήψεις δοσομέτρησης (+ επιπλέον περιλαμβάνεται αφαιρούμενος κοχλίας κεφαλή δοσομέτρησης κατάλληλη για καλούπια 275mmx175mm)Ετος: 1986
Πλάτος ζώνης | 350 mm |
---|
Σύστημα ψύξης | Οχι |
---|
Ετος: 2010
Η μηχανή συσκευασίας DUO της FIMA (OPM) - Ιταλία έχει σχεδιαστεί για τη συσκευασία στερεών σοκολατοειδών με ή χωρίς στερεά εγκλείσματα.Ετος: 2023
Μηχανή πλήρωσης σχεδιασμένη για λεία πραλίνα, γκανάς, σοκολάτα, λικέρ κ.λπ. σε φόρμες σοκολάτας ( Easy fill machine ). 230V 50/60HZ 10watt - Δεξαμενές 5L - Τυποποιημένη εκτέλεση με 8 ακροφύσια των 40 mm - Ηλεκτρικά θερμαινόμενα ακροφύσια - όλα από ανοξείδωτο χάλυβα - εύκολος καθαρισμός (όλα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ξεχωριστά) - χρόνος προθέρμανσης περίπου 30 λεπτά - 400 x 520 …Ετος: 2017
Pomati One-Shot Depositor Μοντέλο OSD Έτος 2017 Σε άριστη κατάσταση Μονοφασικό 230 βολτ Το Pomati One Shot Zero είναι κατάλληλο για τη διανομή σοκολάτας και γκανάς Κάθε μία από αυτές έχει διαφορετικό πάχος και συνοχή Αποθέτει απευθείας σε πολυκαρβονικά καλούπια, κυψέλες ή δίσκους και έτσι αποδίδει τελικά προϊόντα που είναι γεμάτα έως και 80%. Χωρητικότητα - 100 σοκολάτες ανά λεπτό …Ετος: 2018
Η Γραμμή αυτόματης χύτευσης στερεάς σοκολάτας INFINITY AML-2 έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή οποιουδήποτε αντικειμένου στερεάς σοκολάτας χρησιμοποιώντας τυποποιημένα καλούπια σοκολάτας 275 x 175mm ή 275 x 135mm από πολυκαρβονικό. Γραμμή παραγωγής σοκολάτας. Μπορεί να αποθέσει έως και 100g ανά δευτερόλεπτο με μέγιστο ρυθμό απόδοσης 900 καλούπια ανά ώρα. Κατασκευάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2019. …Για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας τροφίμων, ιδιαίτερα όσους ενδιαφέρονται για τη ζαχαροπλαστική και την τέχνη της παρασκευής σοκολάτας, τα σωστά μηχανήματα βρίσκονται στον πυρήνα των εργασιών τους. Αλλά η απόκτηση εξοπλισμού κορυφαίας γκάμας μπορεί μερικές φορές να είναι ένα τρομακτικό οικονομικό εγχείρημα, ειδικά όταν ξεκινάτε ή επεκτείνεστε. Εισαγάγετε το Exapro – την αξιόπιστη αγορά σας για μεταχειρισμένα βιομηχανικά μηχανήματα.
Στην Exapro, πιστεύουμε ότι κάθε επαγγελματίας αξίζει να έχει πρόσβαση στα καλύτερα εργαλεία χωρίς να σπάει τα χρήματα. Ο δυναμικός κλάδος της επεξεργασίας τροφίμων, με τις συνεχώς εξελισσόμενες απαιτήσεις του, δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, εάν σκοπεύετε να βουτήξετε στον απολαυστικό κόσμο της παραγωγής σοκολάτας ή ίσως να επεκτείνετε τις τρέχουσες δραστηριότητές σας, η συλλογή μας από μηχανές σοκολάτας είναι έτοιμη για εξυπηρέτηση.
Τι είναι η μηχανή σοκολάτας;
Μια μηχανή σοκολάτας, στον τομέα της επεξεργασίας τροφίμων, είναι ένας ευρύς όρος που καλύπτει διάφορους εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σοκολάτας. Μπορεί να κυμαίνεται από μηχανές που καβουρδίζουν κόκκους κακάο, κόγχη (βελτίωση της υφής), μετριάζουν (κρυστάλλωση του λίπους κακάο) και πλάθουν τη σοκολάτα σε επιθυμητά σχήματα και μεγέθη. Για όσους σκοπεύουν να παράγουν σοκολάτες σε μεγάλες ποσότητες, η ύπαρξη μηχανημάτων που είναι ακριβή και αποτελεσματικά είναι πρωταρχικής σημασίας. Σε αυτήν την κατηγορία ταξινομούνται επίσης μηχανές για την επικάλυψη γλυκισμάτων με σοκολάτα ή εκείνες που έχουν σχεδιαστεί για να γεμίζουν σοκολάτες με διάφορες γεμίσεις, για παράδειγμα πραλίνες.
Γιατί Exapro;
Στην Exapro, προσφέρουμε μια επιλεγμένη επιλογή από μεταχειρισμένες βιομηχανικές μηχανές σοκολάτας που βρίσκονται στην ευρύτερη κατηγορία εξοπλισμού επεξεργασίας τροφίμων. Με προμήθεια από διάσημους κατασκευαστές και έλεγχο κάθε καταχώρισης, διασφαλίζουμε ότι η αγορά μας είναι συνώνυμη με την ποιότητα και την αξιοπιστία.
Η επιλογή μεταχειρισμένων μηχανημάτων μέσω της Exapro όχι μόνο παρέχει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, αλλά εξασφαλίζει επίσης γρήγορη διαθεσιμότητα, παρακάμπτοντας τους συνήθεις χρόνους παράδοσης που σχετίζονται με αγορές ολοκαίνουργιου εξοπλισμού. Οι μηχανές σοκολάτας που αναφέρονται στην πλατφόρμα μας κυμαίνονται από ένα μέτριο &€ 11.000 έως ένα πιο premium &€ 45.000. Αυτή η παραλλαγή αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία στη χωρητικότητα, τη μάρκα, την ηλικία και τις συγκεκριμένες λειτουργίες του μηχανήματος.
Στο περίπλοκο ταξίδι της δημιουργίας σοκολάτας, κάθε βήμα είναι καθοριστικό. Από το αρχικό ψήσιμο των κόκκων κακάο μέχρι την τελική γυαλιστερή γυαλάδα σε μια μπάρα σοκολάτας, τα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επομένως, είτε δημιουργείτε ένα νέο εργοστάσιο σοκολάτας είτε αναβαθμίζετε τις υπάρχουσες ρυθμίσεις σας, εξετάστε την οικονομική και αποτελεσματική επιλογή.
Αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το Exapro είναι ο συνδυασμός διαφάνειας, εξειδίκευσης και εξατομικευμένης εξυπηρέτησης. Η ομάδα μας κατανοεί τις αποχρώσεις της βιομηχανίας σοκολάτας, διασφαλίζοντας ότι οι αγοραστές και οι πωλητές ταιριάζουν τέλεια. Και, ενώ η πλατφόρμα μας είναι ψηφιακή, το ήθος μας είναι βαθιά ανθρώπινο, με επίκεντρο την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την κατανόηση των αναγκών και τη διασφάλιση ότι κάθε συναλλαγή είναι απρόσκοπτη.
Για όσους καταδύονται στον πλούσιο κόσμο της παραγωγής σοκολάτας ή ακόμη και εδραιωμένες σοκολατοποιίες που θέλουν να αναβαθμίσουν ή να διαφοροποιήσουν τα μηχανήματα τους, το Exapro είναι κάτι περισσότερο από μια αγορά—είναι ένας συνεργάτης, που σας καθοδηγεί προς επιλογές που διαμορφώνουν την επιτυχία. Εξερευνήστε το Exapro σήμερα και αφήστε μας να γίνουμε μέρος του ταξιδιού σας.
Οι μηχανές σοκολάτας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας δημιουργίας νόστιμων προϊόντων σοκολάτας, έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Από τη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής έως τη διασφάλιση της συνέπειας στα τελικά προϊόντα, αυτές οι μηχανές έχουν μεταμορφώσει την τέχνη και την επιστήμη της παρασκευής σοκολάτας. Εδώ είναι μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα των μηχανών σοκολάτας:
Έλεγχος συνέπειας και ποιότητας: Οι μηχανές σοκολάτας βοηθούν στην παραγωγή παρτίδων σοκολάτας με ομοιόμορφη γεύση, υφή και εμφάνιση. Αυτή η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για τις επωνυμίες που στοχεύουν να προσφέρουν την ίδια ευχάριστη εμπειρία στους πελάτες τους κάθε φορά.
Αποτελεσματικότητα και ταχύτητα: Η χειροκίνητη παραγωγή σοκολάτας μπορεί να είναι χρονοβόρα. Οι μηχανές επιταχύνουν τη διαδικασία, επιτρέποντας την παραγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων σε μικρότερες περιόδους. Αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για επιχειρήσεις που έχουν υψηλές απαιτήσεις παραγωγής.
Ακρίβεια: Είτε σκληραίνει τη σοκολάτα στην τέλεια κρυσταλλική δομή είτε τη διαμορφώνει σε περίπλοκα σχήματα, τα μηχανήματα προσφέρουν ακρίβεια που είναι δύσκολο να επιτευχθεί με το χέρι. Αυτό διασφαλίζει ότι τα προϊόντα φαίνονται τόσο καλά όσο και η γεύση τους.
Επεκτασιμότητα: Με τη βοήθεια μηχανών, οι κατασκευαστές σοκολάτας μπορούν εύκολα να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί γρήγορα να μεταβεί από την παραγωγή εκατοντάδων σοκολάτες την ημέρα σε χιλιάδες, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση.
Απόδοση κόστους: Αν και υπάρχει μια αρχική επένδυση για την αγορά του μηχανήματος, η αυξημένη απόδοση και η μειωμένη χειρωνακτική εργασία συχνά οδηγούν σε εξοικονόμηση κόστους μακροπρόθεσμα.
Καινοτομία και ευελιξία: Οι σύγχρονες μηχανές σοκολάτας διαθέτουν χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τον πειραματισμό. Οι σοκολατοποιητές μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές γεμίσεις, επικαλύψεις και καλούπια, οδηγώντας σε καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να τις ξεχωρίσουν στην αγορά
Ασφάλεια και Υγιεινή: Τα αυτοματοποιημένα μηχανήματα ελαχιστοποιούν την ανθρώπινη επαφή με το προϊόν, οδηγώντας σε μια πιο υγιεινή διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, τα μηχανήματα εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά ασφαλείας μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων στο χώρο εργασίας.
Εξοικονόμηση ενέργειας: Πολλές σύγχρονες μηχανές σοκολάτας έχουν σχεδιαστεί για να είναι ενεργειακά αποδοτικές. Αυτό όχι μόνο μειώνει το λειτουργικό κόστος, αλλά είναι επίσης καλύτερο για το περιβάλλον.
Μείωση απορριμμάτων: Τα μηχανήματα μπορούν να βαθμονομηθούν ώστε να χρησιμοποιούν τα συστατικά με τον βέλτιστο τρόπο, εξασφαλίζοντας ελάχιστη σπατάλη. Επιπλέον, τυχόν ελαττωματικά προϊόντα μπορούν συχνά να επαναλιωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, διασφαλίζοντας την αποδοτικότητα των πόρων.
Αύξηση δεξιοτήτων: Αν και η τέχνη μιας σοκολατοποιίας είναι αναντικατάστατη, οι μηχανές μπορούν να αυξήσουν τις δεξιότητές τους, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην καινοτομία, τα προφίλ γεύσης και άλλες αποχρώσεις, ενώ το μηχάνημα χειρίζεται τις επαναλαμβανόμενες εργασίες.< /p>
Οι μηχανές σοκολάτας φέρνουν επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των σοκολατοποιών, προσφέροντας ένα μείγμα τέχνης και τεχνολογίας. Είτε πρόκειται για μια μικρή βιοτεχνική εγκατάσταση είτε για μια μονάδα παραγωγής μεγάλης κλίμακας, αυτά τα μηχανήματα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι η μαγεία της σοκολάτας φτάνει σε αμέτρητους λάτρεις στην καλύτερη μορφή της.
Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε μηχανές σοκολάτας ή να κατανοήσετε τη λειτουργία τους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις κύριες παραμέτρους τους. Αυτές οι παράμετροι παρέχουν πληροφορίες για τις δυνατότητες ενός μηχανήματος, την καταλληλότητα για συγκεκριμένες εργασίες και τη συνολική απόδοση. Ακολουθούν οι κύριες παράμετροι του μηχανήματος για μηχανές σοκολάτας:
Χωρητικότητα: Αυτό αναφέρεται στην ποσότητα σοκολάτας (συνήθως σε κιλά ή τόνους) που μπορεί να επεξεργαστεί ή να παράγει το μηχάνημα εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Για παράδειγμα, μια μηχανή σκλήρυνσης μπορεί να έχει ικανότητα επεξεργασίας 100 κιλών σοκολάτας ανά ώρα.
Τιμή ισχύος: Αυτό υποδεικνύει την απαίτηση ηλεκτρικής ισχύος του μηχανήματος, που δηλώνεται γενικά σε κιλοβάτ (kW) ή ιπποδύναμη (HP). Βοηθά στον προσδιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και της συμβατότητας με ηλεκτρικές πηγές.
Εύρος θερμοκρασίας: Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις μηχανές σκλήρυνσης. Το σωστό σκλήρυνση είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της επιθυμητής κρυσταλλικής δομής στη σοκολάτα.
Ταχύτητα/Ρυθμός ανάδευσης: Για μηχανές που αναμειγνύουν ή εξευγενίζουν τη σοκολάτα, αυτή η παράμετρος υποδηλώνει πόσο γρήγορα λειτουργούν οι εσωτερικοί μηχανισμοί (όπως μίξερ ή μύλοι), συνήθως μετρούμενοι σε στροφές ανά λεπτό (RPM).< /p>
Εύρος πίεσης: Σχετικό για μηχανές που χρησιμοποιούν πίεση, όπως ορισμένοι τύποι μηχανών χύτευσης. Εκφράζεται σε μπάρες ή λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI).
Μέγεθος και Διαστάσεις: Αυτό παρέχει τις φυσικές μετρήσεις του μηχανήματος, διασφαλίζοντας ότι ταιριάζει στον εκχωρημένο χώρο σε μια εγκατάσταση παραγωγής.
Βάρος: Το συνολικό βάρος του μηχανήματος, το οποίο μπορεί να είναι κρίσιμο για τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τον προσδιορισμό των αναγκών στήριξης δαπέδου.
Χρόνος φουσκώματος: Για τις μηχανές τσιμπήματος, αυτή η παράμετρος καθορίζει την τυπική διάρκεια που χρειάζεται η μηχανή για να βελτιώσει την υφή και τη γεύση της σοκολάτας.
Προδιαγραφές καλουπιού: Για μηχανές χύτευσης, λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο, το μέγεθος και τον αριθμό των καλουπιών που μπορεί να χειριστεί το μηχάνημα ταυτόχρονα.
Αποτελεσματικότητα/Διακίνηση: Αυτό υποδηλώνει τη συνολική απόδοση του μηχανήματος όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα εξόδου έναντι της παρεχόμενης εισόδου.
Σύνθεση υλικού: Από ποια υλικά είναι κατασκευασμένο το μηχάνημα, όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο οποίος μπορεί να είναι σημαντικός για την υγιεινή, την ανθεκτικότητα και την καθαρότητα του προϊόντος.
Διαστήματα συντήρησης: Τα συνιστώμενα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία το μηχάνημα πρέπει να ελέγχεται, να επισκευάζεται ή να αντικαθίσταται εξαρτήματα για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση.
Χαρακτηριστικά ασφαλείας: Λεπτομέρειες για ενσωματωμένους μηχανισμούς ασφαλείας ή χαρακτηριστικά που προστατεύουν τους χειριστές και διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία.
Συνδεσιμότητα και αυτοματισμός: Για σύγχρονα μηχανήματα, λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορούν να ενσωματωθούν σε μεγαλύτερα αυτοματοποιημένα συστήματα ή να συνδεθούν σε δίκτυα για παρακολούθηση και έλεγχο.
Σύστημα ψύξης: Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το μηχάνημα ψύχει τη σοκολάτα, εάν υπάρχει, είτε χρησιμοποιεί ψύξη με νερό, ψύξη με αέρα ή άλλες μεθόδους.
Κατά την επιλογή ή την εργασία με μηχανές σοκολάτας, η κατανόηση αυτών των παραμέτρων μπορεί να καθοδηγήσει τις αποφάσεις, να διασφαλίσει τη συμβατότητα με τις ανάγκες παραγωγής και να διατηρήσει τη βέλτιστη λειτουργική απόδοση. Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλεύεστε τους κατασκευαστές ή τους ειδικούς κατά την αξιολόγηση αυτών των παραμέτρων για να διασφαλίσετε τη σωστή εφαρμογή για συγκεκριμένες απαιτήσεις παρασκευής σοκολάτας.
Οι μηχανές σοκολάτας, με τη μεγάλη γκάμα και τις δυνατότητές τους, βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας σοκολάτας και ζαχαροπλαστικής. Ακολουθεί μια ανάλυση των βασικών τομέων χρήσης για αυτά τα μηχανήματα:
Παραγωγή από φασόλια σε μπάρες: Αυτή είναι η παραδοσιακή και ολοκληρωμένη μέθοδος παρασκευής σοκολάτας, όπου ολόκληρη η διαδικασία, ξεκινώντας από τους ωμούς κόκκους κακάο έως τις έτοιμες μπάρες σοκολάτας, πραγματοποιείται στο εσωτερικό. Τα μηχανήματα σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να περιλαμβάνουν ψητές, μηχανές λείανσης, μύλοι, κόγχες και μονάδες σκλήρυνσης.
Μαζική παραγωγή: Οι κατασκευαστές μεγάλης κλίμακας που παράγουν σοκολάτες για μαζική κατανάλωση χρησιμοποιούν μηχανήματα που μπορούν να χειριστούν τεράστιες ποσότητες. Αυτά συχνά περιλαμβάνουν προηγμένες γραμμές χύτευσης, ρομπέρες και σήραγγες ψύξης για την παραγωγή χιλιάδων σοκολατών σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Artisanal or Boutique Chocolatiers: Μικρής κλίμακας παραγωγοί που επικεντρώνονται σε χειροποίητες, γκουρμέ σοκολάτες χρησιμοποιούν συχνά έναν συνδυασμό χειροκίνητων τεχνικών και μηχανημάτων. Εδώ, μπορεί να επικρατούν μηχανές σκλήρυνσης, μικρής κλίμακας κοχύλια και εξειδικευμένος εξοπλισμός χύτευσης.
Πραλίνη & Παραγωγή γεμισμένης σοκολάτας: Οι μηχανές ειδικά για τη δημιουργία γεμιστών σοκολάτας ή πραλινών, όπως μηχανές καταθέσεων ή συστήματα μίας βολής, είναι απαραίτητες εδώ. Επιτρέπουν την ταυτόχρονη εναπόθεση σοκολάτας και γεμίσεις όπως γκανάζ, καραμέλα ή πάστες φρούτων.
Επίστρωση σοκολάτας & Enrobing: Για προϊόντα όπως ξηρούς καρπούς με επικάλυψη σοκολάτας, φρούτα, μπισκότα ή γλυκά, χρησιμοποιούνται μηχανές περιτύλιξης. Παρέχουν μια ομοιόμορφη επίστρωση σοκολάτας πάνω από τα αντικείμενα καθώς περνούν μέσα από μια κουρτίνα σοκολάτας και μια σήραγγα ψύξης.
Παραγωγή σύνθετης σοκολάτας: Η σύνθετη σοκολάτα, η οποία συχνά υποκαθιστά το βούτυρο κακάο με άλλα λίπη, απαιτεί μηχανήματα προσαρμοσμένα στη μοναδική της σύνθεση. Οι αναμικτήρες ενώσεων και τα συγκεκριμένα συστήματα σκλήρυνσης ή ψύξης μπορεί να είναι απαραίτητα εδώ.
Διακοσμητικά & Specialty Chocolates: Για σοκολάτες με περίπλοκα σχέδια, διακοσμητικά ή μοναδικά σχήματα, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες μηχανές μορφοποίησης ή εξοπλισμός διακόσμησης. Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μηχανήματα για ψεκασμό ή βούρτσισμα χρωματιστού βουτύρου κακάο.
Έρευνα & Εργαστήρια Ανάπτυξης: Σε εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης όπου αναπτύσσονται νέα σκευάσματα ή προϊόντα σοκολάτας, χρησιμοποιούνται εκδόσεις μικρής κλίμακας τυπικών μηχανημάτων (όπως εργαστηριακές κόγχες ή μετρητές) για τη δοκιμή και τη βελτίωση των συνταγών.
Επεξεργασία σοκολάτας: Για τη βελτίωση της υφής και της αίσθησης στο στόμα της σοκολάτας, χρησιμοποιούνται ραφινέρ ή μύλοι με σφαιρίδια για την άλεση της σοκολάτας μέχρι το μέγεθος των σωματιδίων να αποκτήσει μια μεταξένια λεία σύσταση.
Επεξεργασία κακάο: Πριν ξεκινήσει η παραγωγή σοκολάτας, οι κόκκοι κακάο υποβάλλονται σε διάφορες διεργασίες. Οι μηχανές για το ψήσιμο, το σπάσιμο, το τύλιγμα και το τρίψιμο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της αρχικής φάσης της παρασκευής σοκολάτας.
Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα: Οι σχολές μαγειρικής ή τα ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα παρασκευής σοκολάτας ενδέχεται να διαθέτουν μια σειρά από μηχανήματα που παρέχουν πρακτική εμπειρία στους μαθητές.
Κάθε ένας από αυτούς τους τομείς χρήσης απαιτεί συγκεκριμένα μηχανήματα ή συνδυασμούς μηχανών προσαρμοσμένων στις ανάγκες παραγωγής. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις ακριβείς απαιτήσεις με βάση την προβλεπόμενη εφαρμογή για να διασφαλίσετε βέλτιστα αποτελέσματα και αποτελεσματικότητα.
Το βασίλειο των μηχανημάτων σοκολάτας έχει μερικούς αξιόλογους κατασκευαστές γνωστούς για την ποιότητα, την καινοτομία και την αξιοπιστία τους. Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς παίκτες στον κλάδο:
Όμιλος Bühler: Ελβετική εταιρεία φημισμένη για τα μηχανήματα παραγωγής σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων των υπερσύγχρονων μηχανών εξευγενισμού, χύτευσης, χύτευσης και περιτύλιξης σοκολάτας.
NETZSCH: Ειδικεύεται στις τεχνολογίες υγρής λείανσης και διασποράς. Προσφέρουν μια σειρά από μηχανές διύλισης σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου συστήματος ChocoEasy.
Savage Bros. Co.: Με έδρα τις Η.Π.Α., παράγει μια σειρά μηχανημάτων ζαχαροπλαστικής, συμπεριλαμβανομένων μηχανών τήξης σοκολάτας, σκληρυντήρων και ελαιοτριβείων.
Selmi: Ένας Ιταλός κατασκευαστής γνωστός για τις υψηλής ποιότητας μηχανές σκλήρυνσης, στρώσης και εναπόθεσης σοκολάτας, ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των χειροποίητων σοκολατοποιών.
Aasted: Μια δανική εταιρεία, η Aasted προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων παραγωγής σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων μηχανών σκλήρυνσης, γραμμών επένδυσης και χύτευσης.
Gami Srl: Ένας άλλος Ιταλός παίκτης που ειδικεύεται στις μηχανές σκλήρυνσης σοκολάτας και στον εξοπλισμό περιποίησης.
Fbm: Με έδρα την Ιταλία, προσφέρει μια σειρά από μηχανήματα προσαρμοσμένα για παραγωγή σοκολάτας μικρής έως μεσαίας κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των μύλοι, οι μετρητές και οι ρομπέρες.
Dedy GmbH: Ένας Γερμανός κατασκευαστής γνωστός για τις συμπαγείς και ευέλικτες μηχανές σκληρύνσεως σοκολάτας και τα μηχανήματα επεξεργασίας σοκολάτας, ιδιαίτερα κατάλληλα για μικρότερους παραγωγούς ή εργαστήρια.
Royal Duyvis Wiener: Αυτή η ολλανδική εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων για την επεξεργασία κακάο και σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού εξευγενισμού, σκλήρυνσης και σκλήρυνσης.
Sollich: Φημισμένος για την τεχνολογία σκληρύνσεως και τις γραμμές περιποίησης, η Sollich είναι ένας γερμανικός γίγαντας στον χώρο των μηχανημάτων σοκολάτας.
CMC: Η Chocolate Machinery Company (CMC) προσφέρει μια σειρά από μηχανές προσαρμοσμένες για βιοτεχνικούς παραγωγούς σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων μηχανών τήξης, μίξερ και καταθετών.
JAF Inox: Μέρος του ομίλου TNA, αυτή η βραζιλιάνικη εταιρεία προσφέρει πλήρη συστήματα παραγωγής σοκολάτας από φασόλια.
Συστήματα Tomric: Αν και είναι πιο αναγνωρισμένα για τα καλούπια τους, παρέχουν επίσης μια σειρά εξοπλισμού σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών σκλήρυνσης.
Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους διάσημους κατασκευαστές στον τομέα των μηχανημάτων σοκολάτας που μπορείτε να βρείτε στο Exapro. Κατά την επιλογή ενός κατασκευαστή, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η συμβατότητα των μηχανημάτων με τις ανάγκες παραγωγής και η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας για περισσότερες πληροφορίες. Μην διστάσετε λοιπόν και βουτήξτε σήμερα στην εκτενή συλλογή μας και ανακαλύψτε μηχανήματα που ευθυγραμμίζονται άψογα με τους στόχους παραγωγής και τα οικονομικά σας σχέδια!