Η

Exapro είναι η κορυφαία αγορά σας για μεταχειρισμένα βιομηχανικά μηχανήματα υψηλής ποιότητας. Παρουσιάζουμε την επιλογή μας από μηχανές λείανσης γραναζιών στην κατηγορία Εργαλειομηχανές μετάλλων. Αυτά τα μηχανήματα συντηρούνται επαγγελματικά, προσφέροντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό ακρίβειας, ανθεκτικότητας και αξίας.

Οι μηχανές μας λείανσης γραναζιών διαπρέπουν στην παραγωγή γραναζιών υψηλής ακρίβειας, διασφαλίζοντας εξαιρετικό φινίρισμα επιφάνειας και ακριβείς διαστάσεις. Είναι ιδανικά για την αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική και τη μεταποιητική βιομηχανία, όπου η παραγωγή εργαλείων ακριβείας είναι κρίσιμης σημασίας. Αυτά τα μηχανήματα είναι σε θέση να χειρίζονται μια ποικιλία τύπων και μεγεθών εργαλείων, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες παραγωγής.

Κάθε μηχανή λείανσης γραναζιών περνά από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου, διασφαλίζοντας ποιότητα και απόδοση. Τα μηχανήματα μας είναι οικονομικά αποδοτικά, υπόσχονται σημαντικές εξοικονομήσεις σε σύγκριση με τον νέο εξοπλισμό χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Διάσημες μάρκες όπως οι Reishauer, Gleason και Kapp αποτελούν μέρος της συλλογής μας, γνωστές για την αξιοπιστία και την προηγμένη τεχνολογία τους. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ &€50.000 και <500.000€, καλύπτοντας διαφορετικές κλίμακες προϋπολογισμού.

Για λεπτομερείς πληροφορίες ή για να ζητήσετε μια προσφορά, απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα μας, έτοιμη να σας βοηθήσει με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Στην Exapro, στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας μέσω της ποιότητας και της οικονομικής προσιτότητας. Εμπιστευτείτε την Exapro για τις ανάγκες βιομηχανικών μηχανημάτων σας και αυξήστε την παραγωγικότητά σας σήμερα.

Gleason Hurth ZEA-4

Ετος: 2009

Τύπος CNC

Μηχανή λείανσης γραναζιών REISHAUER RZ400

Ετος: 2003

Μέγιστος τροχός Ø 400 mm
Τύπος CNC Siemens 840D
Μέγιστη. βάρος τεμαχίου εργασίας 300 kg
CNC Ναί
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 300 mm

REISHAUER RZ300E

Ετος: 1982

Μέγιστος τροχός Ø 300 mm
Ενότητα - 0.5
Τύπος CNC
Ενότητα + 5
CNC Οχι
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 180 mm

Klingelnberg AGW 421

Ετος: 1976

Μέγιστος τροχός Ø 350 mm
Ενότητα - 50
Ισχύς κινητήρα 14 kW
Ενότητα + 1
Τύπος CNC

Μηχανή λείανσης γραναζιών Reishauer REISHAUER NZA4

Ετος:

Μέγιστος τροχός Ø 300 mm
Ενότητα - 0.5
Τύπος CNC
Ενότητα + 5
CNC Οχι
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 170 mm

Reishauer Kownatzki RKZ400

Ετος:

Ενότητα + 10
CNC Ναί
Μέγιστη. ταχύτητα ατράκτου 2050 rpm
Ενότητα - 1
Τύπος CNC NC pult
Μέγιστη. βάρος τεμαχίου εργασίας 500 kg

41.500 €

Δείτε το προϊόν

BA Βοσνία και Ερζεγοβίνη


Μηχανή λείανσης γραναζιών KAPP KX160Twin

Ετος: 2013

Μέγιστος τροχός Ø 170 mm
Ενότητα - 0.5
Τύπος CNC SIN840D
Ενότητα + 4.5
CNC Ναί

Reishauer RZ 150

Ετος: 2004

Μέγιστος τροχός Ø 150 mm
Ενότητα - 0.5
Τύπος CNC Siemens 840 D
Ενότητα + 3
CNC Ναί
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 100 mm

REISHAUER NRK

Ετος: 1977

Μέγιστος τροχός Ø 350 mm
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 40 mm
Τύπος CNC
Μέγιστη. ταχύτητα ατράκτου 1900 rpm

Pfauter PE1200G

Ετος: 1995

Μέγιστος τροχός Ø 1200 mm
Ενότητα - 1
Τύπος CNC - Machine control unit is Bosch CC220 (Germ
Ενότητα + 20
CNC Ναί
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 750 mm

Μηχανή λείανσης γραναζιών GLEASON PHOENIX 400 HG

Ετος:

Μέγιστος τροχός Ø 400 mm
Τύπος CNC CUPROC SERIES 2000
CNC Ναί


Gleason Pfauter P 200 G

Ετος: 1999

Μέγιστος τροχός Ø 60 mm
CNC Ναί
Ισχύς κινητήρα 80 kW
Ενότητα + 4
Τύπος CNC Siemens

Μηχανή λείανσης γραναζιών CSEPEL FKP 326-10

Ετος: 1991

Μέγιστος τροχός Ø 320 mm
Ενότητα - 0.5
Τύπος CNC
Ενότητα + 6
CNC Οχι
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 150 mm

Reishauer ZB

Ετος: 2021

Μέγιστος τροχός Ø 700 mm
Ενότητα - 1.5
Τύπος CNC
Ενότητα + 7
CNC Οχι
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 250 mm

STANKO 5A841

Ετος: 1975

Μέγιστος τροχός Ø 350 mm
CNC Οχι
Μέγιστη. βάρος τεμαχίου εργασίας 150 kg
Ενότητα + 8
Τύπος CNC


Μηχανή λείανσης γραναζιών KAPP KX300P

Ετος: 2012

Μέγιστος τροχός Ø 300 mm
Ενότητα - 0.5
Τύπος CNC
Ενότητα + 10
CNC Ναί

Μηχανή λείανσης γραναζιών Hoefler H 2500 / 1200

Ετος: 1980

Μέγιστος τροχός Ø 500 mm
Ενότητα - 3
Τύπος CNC
Ενότητα + 32
CNC Οχι
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 1200 mm

Reishauer NZA

Ετος:

Μέγιστος τροχός Ø 300 mm
Ενότητα - 5
Τύπος CNC
Ενότητα + 5
CNC Οχι
Μέγιστη. πλάτος γραναζιού 84 mm


Εισαγωγή στις μηχανές λείανσης με γρανάζια

Οι μηχανές λείανσης γραναζιών είναι ένα ζωτικής σημασίας υποσύνολο εργαλειομηχανών στη βιομηχανία μεταλλουργίας, ειδικά σχεδιασμένες για τη δημιουργία γραναζιών υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιούνται σε διάφορες μηχανικές εφαρμογές. Αυτά τα μηχανήματα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση ότι τα γρανάζια πληρούν τις ακριβείς προδιαγραφές σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα και το φινίρισμα της επιφάνειας, κάτι που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των μηχανημάτων σε βιομηχανίες όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροδιαστημική, η κατασκευή και ο βαρύς εξοπλισμός.

Τύποι μηχανημάτων λείανσης με γρανάζια

Οι μηχανές λείανσης γραναζιών διατίθενται σε διάφορους τύπους, ο καθένας προσαρμοσμένος σε συγκεκριμένες διαδικασίες λείανσης και τύπους εργαλείων:

 1. Μηχανές λείανσης προφίλ: Αυτά τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του ακριβούς προφίλ δοντιού του γραναζιού. Ο τροχός λείανσης είναι ντυμένος στο απαιτούμενο σχήμα, διασφαλίζοντας ότι η τελική ταχύτητα ταιριάζει με τις ακριβείς προδιαγραφές. Αυτός ο τύπος είναι ιδανικός για την παραγωγή γραναζιών υψηλής ακρίβειας.

 2. Μηχανές λείανσης συνεχούς παραγωγής: Σχεδιασμένες για υψηλή απόδοση παραγωγής, αυτές οι μηχανές χρησιμοποιούν έναν τροχό λείανσης με σπείρωμα για συνεχή λείανση των δοντιών του γραναζιού, κατάλληλο για παραγωγή μεσαίας έως μεγάλης παρτίδας.

 3. Μηχανήματα λείανσης γραναζιών CNC: Εξοπλισμένα με αριθμητικό έλεγχο υπολογιστή (CNC), αυτά τα μηχανήματα προσφέρουν υψηλή ακρίβεια και αυτοματισμό. Είναι ευέλικτα και μπορούν να χειριστούν περίπλοκες γεωμετρίες εργαλείων, καθιστώντας τα κατάλληλα για προσαρμοσμένη και εξειδικευμένη παραγωγή εργαλείων.

 4. Μηχανές λείανσης με κωνικά γρανάζια: Εξειδικευμένες για λείανση κωνικών γραναζιών, που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές που απαιτούν αλλαγή στον άξονα περιστροφής, όπως τα διαφορικά αυτοκινήτων.

 5. Μηχανές λείανσης Worm Gear: Αυτά τα μηχανήματα αλέθουν ατέρμονα γρανάζια, τα οποία χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές που απαιτούν υψηλή ροπή και χαμηλή ταχύτητα.

Βασικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές

Κατά την επιλογή μιας μηχανής λείανσης γραναζιών, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά βασικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές:

 • Ακρίβεια λείανσης: Η ακρίβεια του μηχανήματος στην παραγωγή των ακριβών διαστάσεων του γραναζιού, συνήθως μετρούμενη σε μικρόμετρα.
 • Επίπεδο αυτοματισμού: Ο βαθμός στον οποίο το μηχάνημα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως η αυτόματη φόρτωση και εκφόρτωση, η μέτρηση κατά τη διαδικασία και ο προσαρμοστικός έλεγχος.
 • Ακαμψία μηχανής: Η δομική σταθερότητα του μηχανήματος, η οποία επηρεάζει την ποιότητα και την ακρίβεια της διαδικασίας λείανσης γραναζιών.
 • Σύστημα ελέγχου: Η πολυπλοκότητα του συστήματος ελέγχου, που συνήθως περιλαμβάνει CNC για λειτουργίες υψηλής ακρίβειας.
 • Ταχύτητα τροχού και ρυθμοί τροφοδοσίας: Η ταχύτητα του τροχού λείανσης και ο ρυθμός με τον οποίο αφαιρείται το υλικό, που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της διαδικασίας λείανσης.
 • Σύστημα ψύξης: Απαραίτητο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της λείανσης για την αποφυγή θερμικής ζημιάς στα γρανάζια.

Πλεονεκτήματα των μηχανών λείανσης με γρανάζια

Η επένδυση σε μηχανές λείανσης γραναζιών υψηλής ποιότητας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ακρίβεια και ακρίβεια: Διασφαλίζει ότι τα γρανάζια πληρούν τις ακριβείς προδιαγραφές, ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία των μηχανημάτων.
 • Αποτελεσματικότητα: Οι σύγχρονες μηχανές λείανσης γραναζιών είναι εξαιρετικά αποδοτικές, μειώνοντας τους χρόνους παραγωγής και το κόστος.
 • Πολυχρηστικότητα: Δυνατότητα παραγωγής μεγάλης γκάμα τύπων και μεγεθών εργαλείων, καλύπτοντας διαφορετικές βιομηχανικές ανάγκες.
 • Ποιοτικό φινίρισμα επιφάνειας: Παρέχει ανώτερα φινιρίσματα επιφανειών, μειώνοντας τη φθορά και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής των γραναζιών.
 • Συνέπεια: Τα αυτοματοποιημένα μηχανήματα διασφαλίζουν σταθερή ποιότητα σε μεγάλες σειρές παραγωγής.

Πληροφορίες κατά την αγορά μηχανών λείανσης γραναζιών

Για να επιλέξετε τη σωστή μηχανή λείανσης γραναζιών για τις ανάγκες σας, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Όγκος παραγωγής: Προσδιορίστε τον όγκο των γραναζιών που θα παραχθούν για να επιλέξετε ένα μηχάνημα με κατάλληλη χωρητικότητα και ταχύτητα.
 • Τύποι και μεγέθη εργαλείων: Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα μπορεί να χειριστεί τους συγκεκριμένους τύπους και μεγέθη γραναζιών που πρέπει να παράγετε.
 • Απαιτήσεις ακριβείας: Αντιστοιχίστε τις δυνατότητες ακρίβειας του μηχανήματος με τα πρότυπα ποιότητας που έχετε.
 • Προϋπολογισμός: Ισορροπήστε την αρχική επένδυση με το μακροπρόθεσμο λειτουργικό κόστος, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης και των αναλωσίμων.
 • Σέρβις και υποστήριξη: Εξετάστε τη διαθεσιμότητα υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης για το μηχάνημα.
 • Εκπαίδευση: Αξιολογήστε την ανάγκη εκπαίδευσης χειριστή για την αποτελεσματική χρήση των προηγμένων δυνατοτήτων του μηχανήματος.

Δημοφιλείς επωνυμίες και τιμολόγηση

Πολλές αξιόπιστες μάρκες κατασκευάζουν μηχανές λείανσης γραναζιών, γνωστές για την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους. Ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα:

 • Reishauer: Ηγέτης στις μηχανές λείανσης γραναζιών συνεχούς παραγωγής, γνωστές για την υψηλή παραγωγικότητα και την ακρίβεια. Οι τιμές για τις μηχανές Reishauer κυμαίνονται συνήθως από 200.000 $ έως πάνω από 1 εκατομμύριο $, ανάλογα με το μοντέλο και τις προδιαγραφές.

 • Gleason: Ειδικεύεται στις μηχανές λείανσης κωνικών γραναζιών και προσφέρει μια σειρά από άλλες λύσεις λείανσης γραναζιών. Οι μηχανές Gleason διατίθενται μεταξύ 250.000 και 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

 • Klingelnberg: Γνωστή για μηχανές λείανσης τόσο με λοξότμηση όσο και με κυλινδρικά γρανάζια, η Klingelnberg προσφέρει λύσεις υψηλής ακρίβειας με τιμές που κυμαίνονται γενικά από 300.000 $ έως 1,2 εκατομμύρια $.

 • Liebherr: Παρέχει μια ποικιλία μηχανημάτων λείανσης γραναζιών, συμπεριλαμβανομένων τύπων λείανσης προφίλ και συνεχούς παραγωγής. Οι τιμές για τις μηχανές Liebherr κυμαίνονται συνήθως από 200.000 $ έως 1 εκατομμύριο $.

 • Samputensili: Προσφέρει καινοτόμες μηχανές λείανσης γραναζιών με προηγμένη τεχνολογία για υψηλή ακρίβεια. Οι μηχανές Samputensili κοστίζουν μεταξύ 250.000 $ και 1 εκατομμύριο $.

Συμπέρασμα

Οι μηχανές λείανσης γραναζιών είναι απαραίτητα εργαλεία για την παραγωγή γραναζιών υψηλής ακρίβειας που απαιτούνται για διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές. Η επιλογή του τύπου μηχανής—είτε προφίλ, συνεχούς παραγωγής, CNC, λοξότμητη ή ατέρμονα λείανση με γρανάζια—εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας. Βασικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν την ακρίβεια λείανσης, το επίπεδο αυτοματισμού, την ακαμψία του μηχανήματος, τα συστήματα ελέγχου και τα συστήματα ψύξης. Κορυφαίες μάρκες όπως οι Reishauer, Gleason, Klingelnberg, Liebherr και Samputensili προσφέρουν μια σειρά από υψηλής ποιότητας μηχανές λείανσης γραναζιών, με τις τιμές να αντικατοπτρίζουν την προηγμένη τεχνολογία και την ακρίβεια που παρέχουν. Αξιολογώντας προσεκτικά τον όγκο παραγωγής, τους τύπους εργαλείων, τις απαιτήσεις ακρίβειας και τον προϋπολογισμό, οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν ότι επενδύουν στη σωστή μηχανή λείανσης γραναζιών για να βελτιώσουν τις κατασκευαστικές τους ικανότητες και να εξασφαλίσουν συνεπή, υψηλής ποιότητας παραγωγή εργαλείων.