Η

Exapro είναι η κορυφαία αγορά σας για μεταχειρισμένα βιομηχανικά μηχανήματα υψηλής ποιότητας. Παρουσιάζουμε την επιλογή μας από τουρμπίνες αερίου στην κατηγορία Εργοστασιακός Εξοπλισμός, ειδικά για ολοκληρωμένες μονάδες παραγωγής. Αυτοί οι αεριοστρόβιλοι συντηρούνται επαγγελματικά, προσφέροντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό ισχύος, απόδοσης και αξίας.

Οι αεριοστρόβιλοι μας διαπρέπουν στην παροχή στιβαρής και αξιόπιστης απόδοσης για μια ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών. Ιδανικοί για παραγωγή ενέργειας, αυτοί οι στρόβιλοι είναι γνωστοί για την υψηλή απόδοση, τους γρήγορους χρόνους εκκίνησης και την ικανότητά τους να λειτουργούν σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Είναι κατάλληλα τόσο για αυτόνομη παραγωγή ενέργειας όσο και ως μέρος μεγαλύτερων ολοκληρωμένων συστημάτων.

Κάθε αεριοστρόβιλος περνά από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου, διασφαλίζοντας ποιότητα και απόδοση. Τα μηχανήματα μας είναι οικονομικά αποδοτικά, υπόσχονται σημαντικές εξοικονομήσεις σε σύγκριση με τον νέο εξοπλισμό χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Διάσημες μάρκες όπως η General Electric, η Siemens και η Mitsubishi αποτελούν μέρος της συλλογής μας, γνωστές για την αξιοπιστία και την τεχνολογία αιχμής τους. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ &500.000 ευρώ και &3.000.000 ευρώ, καλύπτοντας διαφορετικές κλίμακες προϋπολογισμού.

Για λεπτομερείς πληροφορίες ή για να ζητήσετε μια προσφορά, απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα μας, έτοιμη να σας βοηθήσει με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Στην Exapro, στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας μέσω της ποιότητας και της οικονομικής προσιτότητας. Εμπιστευτείτε την Exapro για τις ανάγκες βιομηχανικών μηχανημάτων σας και αυξήστε την παραγωγικότητά σας σήμερα.

Nuovo Pignone HNK 50/71

Ετος: 2002

Άμεση διαπραγμάτευση ενός ατμοστροβίλου από μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ενέργειας που βρίσκεται στο Puertollano. Ο κατασκευαστής είναι η Nuovo Pignone και το μοντέλο είναι HNK 50/71. Ο ατμοστρόβιλος έχει σχεδιαστεί ως μονοκύλινδρος, τύπου συμπύκνωσης χωρίς υπερθέρμανση, ο οποίος κινεί τον δρομέα της γεννήτριας μέσω ενός μειωτήρα στροφών. Η συναρμολόγηση του ατμοστροβίλου ολοκληρώθηκε το 2002 και οι μονάδες δεν τέθηκαν ποτέ …

Caterpillar TURBOMACH TBM T65

Ετος: 2011

Διαδικτυακή δημοπρασία αεριοστροβίλου από μονάδα συμπαραγωγής. Ο στρόβιλος σταμάτησε να λειτουργεί στις 30 Ιουνίου 2022, ενώ η γενική επισκευή πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022. Ο στρόβιλος, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα φιλτραρίσματος και η γεννήτρια βρίσκονται μέσα σε ένα περίβλημα σε μια αποθήκη με περιορισμένο χώρο. Η αφαίρεση όλου αυτού του εξοπλισμού πρέπει να γίνει μέσω της οροφής της αποθήκης, …

Siemens SIEMENS

Ετος: 1999

Αυτό το εργοστάσιο είναι εργοστάσιο διπλής καύσης με φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, εφεδρικό από το Diesel Fuel Oil. Η πλευρά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει μικτή ισχύ εξόδου περίπου 777 MW ηλεκτρικής ενέργειας. Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει διαμορφωθεί με Συγκρότημα συνδυασμένου κύκλου που αποτελείται από 3 γεννήτριες αεριοστροβίλου SIEMENS SGT-4000Fv1 (V94.3Av1), 3x γεννήτριες τουρμπίνας ατμού Siemens T6187 …

General Electric LM2500

Ετος:

Θέμα: Πωλούνται: Δύο Μεταχειρισμένοι Αεριοστρόβιλοι LM2500 Αγαπητέ Αλ, Ελπίζω αυτό το μήνυμα να σας βρει καλά. Επικοινωνώ για να σας ενημερώσω για την ευκαιρία να αποκτήσετε δύο υψηλής ποιότητας, μεταχειρισμένους αεριοστρόβιλους LM2500 που διατίθενται προς πώληση αυτή τη στιγμή. Αυτές οι μονάδες έχουν συντηρηθεί σχολαστικά και διαθέτουν πλήρες ιστορικό σέρβις για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η απόδοσή τους. **Βασικές …


Εισαγωγή στους αεριοστρόβιλους σε ολοκληρωμένες μονάδες παραγωγής

Οι αεριοστρόβιλοι αποτελούν βασικό συστατικό σε ολοκληρωμένες μονάδες παραγωγής, που χρησιμεύουν ως κρίσιμη πηγή μηχανικής ενέργειας για διάφορες βιομηχανικές διεργασίες. Αυτά τα μηχανήματα υψηλής απόδοσης μετατρέπουν την ενέργεια από τα αέρια καύσης σε μηχανική ισχύ, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την κίνηση συμπιεστών, αντλιών και άλλων μηχανημάτων σε εργοστασιακό περιβάλλον. Οι αεριοστρόβιλοι που χρησιμοποιούνται ευρέως σε βιομηχανίες όπως η παραγωγή ενέργειας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η αεροπορία και η κατασκευή, προσφέρουν μια αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση για την κάλυψη σημαντικών ενεργειακών απαιτήσεων.

Τύποι αεριοστροβίλων

Οι αεριοστρόβιλοι διατίθενται σε διαφορετικές διαμορφώσεις, καθεμία από τις οποίες ταιριάζει σε συγκεκριμένες εφαρμογές και λειτουργικές ανάγκες:

 1. Στροβίλοι αερίου βαρέως τύπου: Αυτοί οι στρόβιλοι έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές υψηλής ισχύος και χρησιμοποιούνται συνήθως σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Είναι στιβαρά, αξιόπιστα και ικανά να παράγουν σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, που συνήθως κυμαίνονται από 50 MW έως πάνω από 400 MW.

 2. Βιομηχανικοί αεριοστρόβιλοι: Μικρότεροι και πιο ευέλικτοι από τα μοντέλα βαρέως τύπου, οι βιομηχανικοί αεριοστρόβιλοι χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της συμπαραγωγής (συνδυασμένης θερμότητας και ισχύος), των μηχανικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και των εφεδρικών εξουσία. Παράγουν γενικά μεταξύ 1 MW και 50 MW.

 3. Αεριοστρόβιλοι αερίου: Προσαρμοσμένοι από κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών, αυτοί οι στρόβιλοι είναι ελαφρύτεροι και πιο συμπαγείς, προσφέροντας γρήγορους χρόνους εκκίνησης και υψηλή απόδοση. Είναι ιδανικά για αποκεντρωμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αιχμής και παροχή ρεύματος έκτακτης ανάγκης, με αποδόσεις ισχύος που κυμαίνονται από 1 MW έως 100 MW.

 4. Μικροστρόβιλοι: Αεριοστρόβιλοι μικρής κλίμακας που παράγουν ισχύ από 25 kW έως 500 kW. Συχνά χρησιμοποιούνται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μικρής κλίμακας, συμπαραγωγή και εφεδρική ενέργεια για εμπορικά και οικιστικά κτίρια.

Βασικά στοιχεία και δυνατότητες

Οι αεριοστρόβιλοι αποτελούνται από πολλά βασικά εξαρτήματα, καθένα από τα οποία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του στροβίλου:

 • Συμπιεστής: Συμπιέζει τον εισερχόμενο αέρα σε υψηλές πιέσεις, απαραίτητο για την αποτελεσματική καύση.
 • Θάλαμος καύσης: Αναμειγνύει τον πεπιεσμένο αέρα με καύσιμο και αναφλέγει το μείγμα, παράγοντας αέρια υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης.
 • Τμήμα στροβίλου: Αποτελείται από ένα ή περισσότερα στάδια πτερυγίων στροβίλου που εξάγουν ενέργεια από τα αέρια υψηλής πίεσης, μετατρέποντάς τη σε μηχανικό έργο.
 • Σύστημα εξάτμισης: Διαχειρίζεται την αποβολή των καυσαερίων, χρησιμοποιώντας συχνά συστήματα ανάκτησης θερμότητας για τη βελτίωση της απόδοσης.

Πλεονεκτήματα των αεριοστροβίλων

Η επένδυση σε αεριοστρόβιλους προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για ολοκληρωμένες μονάδες παραγωγής:

 • Υψηλή απόδοση: Οι αεριοστρόβιλοι είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, ειδικά σε διαμορφώσεις συνδυασμένου κύκλου όπου η απορριπτόμενη θερμότητα χρησιμοποιείται για την παραγωγή πρόσθετης ισχύος.
 • Αξιοπιστία και ανθεκτικότητα: Σχεδιασμένοι για συνεχή λειτουργία κάτω από απαιτητικές συνθήκες, οι αεριοστρόβιλοι προσφέρουν εξαιρετική αξιοπιστία και μακροζωία.
 • Χαμηλές εκπομπές: Οι σύγχρονοι αεριοστρόβιλοι έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν χαμηλότερες εκπομπές σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθιστώντας τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.
 • Λειτουργική ευελιξία: Με τη δυνατότητα γρήγορης εκκίνησης και διακοπής λειτουργίας, οι αεριοστρόβιλοι μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα στις αλλαγές στη ζήτηση ισχύος, διασφαλίζοντας λειτουργική ευελιξία.
 • Συμπαγές μέγεθος: Οι αεριοστρόβιλοι έχουν υψηλή αναλογία ισχύος προς βάρος, γεγονός που τους καθιστά κατάλληλους για εφαρμογές με περιορισμένο χώρο.

Λέξεις κατά την επιλογή αεριοστροβίλων

Όταν επιλέγετε έναν αεριοστρόβιλο για τη μονάδα παραγωγής σας, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αρκετοί παράγοντες για να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες σας:

 • Έξοδος ισχύος: Προσδιορίστε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου για να επιλέξετε έναν στρόβιλο που ταιριάζει στις ενεργειακές σας ανάγκες. Λάβετε υπόψη τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές απαιτήσεις ισχύος.
 • Τύπος καυσίμου: Οι αεριοστρόβιλοι μπορούν να λειτουργούν με διάφορα καύσιμα, όπως φυσικό αέριο, ντίζελ και βιοκαύσιμα. Επιλέξτε έναν στρόβιλο συμβατό με το πιο άμεσα διαθέσιμο και οικονομικό καύσιμο.
 • Αποτελεσματικότητα: Οι τουρμπίνες υψηλότερης απόδοσης μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και το λειτουργικό κόστος. Εξετάστε τα συστήματα συνδυασμένου κύκλου για μέγιστη απόδοση.
 • Συντήρηση και σέρβις: Αξιολογήστε τις απαιτήσεις συντήρησης και τη διαθεσιμότητα της υποστήριξης σέρβις. Η αξιόπιστη συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας.
 • Περιβαλλοντικοί Κανονισμοί: Βεβαιωθείτε ότι ο στρόβιλος πληροί τα τοπικά και διεθνή πρότυπα εκπομπών και τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
 • Αρχικό και λειτουργικό κόστος: Λάβετε υπόψη τόσο το αρχικό κόστος αγοράς όσο και το μακροπρόθεσμο κόστος λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων, της συντήρησης και του πιθανού χρόνου διακοπής λειτουργίας.

Δημοφιλείς επωνυμίες και τιμολόγηση

Πολλές αξιόπιστες μάρκες κατασκευάζουν αεριοστρόβιλους, γνωστούς για την αξιοπιστία και την απόδοσή τους. Ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα:

 • General Electric (GE): Ένας κορυφαίος κατασκευαστής αεριοστροβίλων, η GE προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων για διαφορετικές εφαρμογές. Οι τιμές για τους αεριοστρόβιλους GE μπορεί να κυμαίνονται από 10 εκατομμύρια $ έως πάνω από 100 εκατομμύρια $, ανάλογα με το μέγεθος και τις προδιαγραφές.

 • Siemens: Οι αεριοστρόβιλοι Siemens είναι γνωστοί για την υψηλή απόδοση και την προηγμένη τεχνολογία τους. Τα προϊόντα τους κυμαίνονται συνήθως από 8 έως 90 εκατομμύρια δολάρια.

 • Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS): Η MHPS παρέχει στιβαρούς και αξιόπιστους αεριοστρόβιλους κατάλληλους για διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές. Οι τιμές γενικά πέφτουν μεταξύ 9 και 95 εκατομμυρίων $.

 • Solar Turbines (εταιρεία Caterpillar): Ειδικεύεται σε βιομηχανικούς και εμπορικούς αεριοστρόβιλους με έμφαση σε εφαρμογές μεσαίου μεγέθους. Οι τιμές κυμαίνονται από 1 έως 20 εκατομμύρια $.

 • Rolls-Royce: Γνωστή για τους αεριοστρόβιλους αεριοπαράγωγων που προσφέρουν υψηλή απόδοση και γρήγορους χρόνους εκκίνησης. Οι τουρμπίνες Rolls-Royce κοστολογούνται από 5 έως 60 εκατομμύρια δολάρια.

Συμπέρασμα

Οι αεριοστρόβιλοι αποτελούν βασικό συστατικό σε ολοκληρωμένες μονάδες παραγωγής, παρέχοντας μια αξιόπιστη και αποδοτική πηγή μηχανικής ενέργειας για διάφορες βιομηχανικές διεργασίες. Με διάφορους διαθέσιμους τύπους, συμπεριλαμβανομένων των βαρέως τύπου, των βιομηχανικών, των αεροπαραγώγων και των μικροτουρμπινών, η επιλογή του σωστού μοντέλου εξαρτάται από συγκεκριμένες λειτουργικές ανάγκες και απαιτήσεις ισχύος. Δημοφιλείς μάρκες όπως η General Electric, η Siemens, η Mitsubishi Hitachi Power Systems, οι Solar Turbines και η Rolls-Royce προσφέρουν μια σειρά αεριοστροβίλων υψηλής ποιότητας για διαφορετικές εφαρμογές και προϋπολογισμούς. Αξιολογώντας προσεκτικά παράγοντες όπως η απόδοση ισχύος, ο τύπος καυσίμου, η απόδοση και οι απαιτήσεις συντήρησης, οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν ότι επενδύουν στον κατάλληλο αεριοστρόβιλο για να βελτιώσουν τις παραγωγικές τους δυνατότητες και τη συνολική λειτουργική τους απόδοση.